Min historia

Internet älskande webbkreatör med en passion för digitala medier och visuell kommunikation

Hej! Jörgen heter jag och är en internetälskande webbkreatör med en passion för front-end utveckling och gränssnittsdesign. Förutom att skapa och designa digitala produkter bygger jag dem ofta själv i ramverk som Ruby on Rails, Padrino, Laravel och Express. När jag inte hackar eller skissar på något hobbyprojekt så försöker jag bygga olika Internet of Things, oftast baserade på Electric Imp och Arduino.

Det är inte bara lek. Under vardagarna tar jag hand om kunder och projekt, kodar och designar som en del i mitt dagliga arbete på Abe & Ray, en digital frilans byrå som jag startat. I ärlighetens namn, vem försöker jag lura. Att jobba på Abe & Ray är stoj och stim nästan hela tiden! Man är ju rätt lyckligt lottad att få betalt och jobba med en av mina största passioner i livet.

Hur mycket jag än älskar att jobba med olika teknik- och internetprojekt, så finns det mer i livet än att skapa produkter för den alltid uppkopplade värld vi lever i. Jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner, vanligtvis över en fika eller en härlig middag. Sist men inte minst sköta om huset och köra mountain bike i de närliggande skogarna med min sambo.

Förutom att designa och bygga sajter, appar, internet of things och köra mountain bike så har jag även ett stort intresse av matlagning och cigarrer. Jag har nästintill kommit fram till hur man tillagar den perfekta hamburgaren och hur man gör bacon på bästa sätt. För tillfället så experimenterar jag med pulled pork och glass. Dock inte tillsammans, det hade varit lite äckligt, men nuvarande resultat känns lovande, både för glassen och pulled pork. Cigarrkollektionen är liten, men har en stadig, fast långsam tillväxt då jag allt som oftast bjuder gäster på en och annan. Men det är en kul liten hobby som jag ger lite extra uppmärksamhet lite nu och då.

Om du vill komma i kontakt så går det bra att höra av sig via LinkedIn, Abe & Ray eller varför inte skriva en kommentar på min blogg. Om du skulle befinna dig i södra Sverige och känner för att snacka lite geek eller åka lite mountain bike så tveka inte att höra av dig.

Tack för att du tittade förbi och ha en soft dag!